RUP site Van Wellen

Op 11 november 2016, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

RUP Van Wellen - openbaar onderzoek

Openbaar onderzoek RUP Van Wellen van 14 november 2016 tot 12 januari 2017.

De gemeente Kapellen maakt werk van een ruimtelijk uitvoeringplan (RUP) voor de site Van Wellen aan de Klinkaardstraat. Het bedrijf Van Wellen is hier al jarenlang gevestigd en beschikt over de nodige vergunningen, maar het bedrijf is volgens het gewestplan van 1979 deels gelegen in woongebied met landelijk karakter en deels in agrarisch gebied.

...

Anderzijds werd in 2009 een positief planologisch attest afgeleverd, hiermee werd dit herkent als een historisch gegroeid bedrijventerrein. Naar aanleiding van dit planologisch attest vraagt de Vlaamse overheid nu aan de gemeente om een RUP op te starten. Zo kan de bestemming worden afgestemd op het huidige gebruik én op het toekomstige gebruik, waarbij een afname van de zware industrie het doel is.

Het RUP dat in opmaak is, voorziet op de huidige site van Van Wellen op termijn een zone voor KMO met aan de rand een groenbuffer. Binnen de KMO-zone wordt onder meer een zone voor bedrijvigheid en een zone voor kleinschalige en/of ondersteunende bedrijvigheid ingekleurd. Zo wordt het mogelijk om het gebied met zware industrie om te zetten naar een site voor kleinere KMO-units.

De gemeenteraad stelde het RUP Van Wellen voorlopig vast in zitting van 17 oktober 2016. In dit kader wordt ook een openbaar onderzoek georganiseerd. Het voorlopig vastgelegde ontwerp ligt van maandag 14 november 2016 tot en met donderdag 12 januari 2017 ter inzage aan de balie Ruimte & Wonen op de eerste verdieping van het Administratief Centrum, Antwerpsesteenweg 130, Kapellen.

Tijdens het openbaar onderzoek kunnen eventuele opmerkingen en bezwaren worden gericht aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro), Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen. Die kunnen aangetekend worden opgestuurd of tegen ontvangstbewijs worden afgegeven in het Administratief Centrum.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is