N-VA Kapellen steunt actie personeel asielcentrum

Op 24 november 2011

N-VA Kapellen steunt actie personeel asielcentrum

 

“De druk op het personeel van asielcentra zal blijven stijgen zo lang het federale niveau nalaat om het asielbeleid ten gronde aan te pakken”, zegt Valerie Van Peel, bestuurslid voor N-VA Kapellen. “Het federaal beleid faalt en onder meer Fedasil betaalt de rekening. De centra kunnen de stijgende toestroom van asielzoekers niet langer aan met overbevolking en agressieve situaties tot gevolg. Het personeel staat volkomen machteloos terwijl de overheid nalaat de broodnodige maatregelen te nemen. Dat het personeel hier opnieuw een hulpkreet laat horen, is dan ook absoluut te begrijpen.”

 

N-VA Kapellen steunt de actie van nu donderdag die het personeel van het asielcentrum op poten heeft gezet. Het personeel wil zo ageren tegen een gebrek aan middelen en tegelijkertijd een toenemend aantal gevallen van agressie en een nijpend tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers.

 

Het is nu al het derde jaar op rij dat de asielcrisis in alle hevigheid woedt en de federale overheid niet verder geraakt dan wat symptoombestrijding. “Wat we nodig hebben, is een totaalvisie en effectieve maatregelen”, stelt Van Peel. “Een snellere behandeling van dossiers en een humaan maar ook effectief terugkeerbeleid. Alleen een totaalpakket aan maatregelen dat maakt dat de instroom normaliseert en asielzoekers niet langer dan nodig blijven hangen in een opvangstructuur, kan de centra ontlasten. Dergelijke visie heeft de huidige federale regering nooit gehad en ook in de nota Di Rupo, voor zover die nog aan de orde is, vind je die niet terug. Het parlement heeft het afgelopen jaar, vaak op aangeven van de N-VA, gedaan wat ze kon. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. De N-VA zal blijven streven voor een humaan asielbeleid, maar één dat geen ruimte laat voor misbruiken. Want van deze crisis wordt niemand beter, ook diegene niet die met recht en reden asiel aanvragen in dit land.”

 

N-VA Kapellen

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is