Eerste pakjesautomaten voor Kapellen en Stabroek

Op 13 april 2021, over deze onderwerpen: Leefmilieu en energie

 

Bpost plaatst in Hoevenen en Kapellen een nieuw soort pakjesautomaten. Het gebruik ervan gaat via een app, een scherm is niet meer nodig. Per automaat zijn er 26 kluisjes.

 

“Vanaf dit jaar werken we nog uitsluitend met dit model. Er is geen scherm meer nodig en alles verloopt via de gratis My bpost-app op je smartphone. Inloggen gebeurt met je e-mailadres en dan zie je jouw pakje in de app staan. Als het pakje is aangekomen ga je naar de automaat en volg je de instructies zodat je het kluisje kan openen en jouw pakje mee kan nemen. Alles gebeurt contactloos en dat is in deze coronaperiode in elk geval een pluspunt”, legt Tim Cogneau van bpost uit.  

“Met deze pakjesautomaat kan je 24u per dag en 7 dagen in de week pakjes afhalen. De locaties zijn zo gekozen dat er voldoende parkeerplaats is. De postbode komt één keer per dag langs. De pakjesautomaat kan ook worden gebruikt om te verzenden. Wie bijvoorbeeld een paar schoenen besteld heeft, kan ze ter plekke al aanpassen. Wanneer ze niet lekker zitten, kan je ze meteen terugsturen. Toegezonden pakjes blijven vijf dagen bewaard, maar die periode kan worden verlengd mits telefonische afspraak”, verduidelijkt Charlie Geeraerds van bpost.

In Hoevenen vind je de pakjesautomaat op de parking aan het sportcentrum Attenhoven in de Kerkstraat. Daar staan twee modules, goed voor 26 kluisjes. In Kapellen staan er twee modules aan de parking Watertoren en evenveel aan het Administratief Centrum aan de Antwerpsesteenweg 130.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is