Binnenkort ook elektrische deelfietsen voor CVO Campus De Masten in Kapellen

Op 19 oktober 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit en verkeer
elektrische deelfietsen

Tijdens een gesprek tussen Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en schepen Luc Devriese (N-VA) van Kapellen, op het open-deur event van de CVO Campus De Masten, werd de mogelijkheid geopperd om ook daar elektrische deelfietsen aan te bieden. De locatie van de campus is namelijk niet altijd vlot bereikbaar voor de studenten, zeker als ze uit andere gemeenten komen,  ondanks de aanwezigheid van openbaar vervoer. Kapellen had al beslist om op het Kapels grondgebied vijf hubs te voorzien via de samenwerking met Donkey Republic en het leek dan ook logisch om met dezelfde partner een zesde hub te creëren. Schepen Devriese lichtte het voorstel toe aan zijn collega schepenen en het werd positief onthaald, temeer de Provincie bereid bleek om een deel van de kosten te dragen, m.n. de maandelijkse huur van de elektrische deelfietsen.
De gemeente Kapellen neemt de infrastructuur voor haar rekening. Om een uniforme uitstraling te waarborgen zal de gemeente op een perceel van De Masten dat aansluit op de openbare weg, eenzelfde fietsenstalling bouwen als voor de andere hubs. Volgens de huidige planning zal de hub operationeel worden en dus zichtbaar op de app, tegen het einde van het jaar.

“Het is een mooi voorbeeld van synergie tussen de Provincie en de gemeente ter bevordering van de toegankelijkheid van onderwijs en duaal leren in het bijzonder, en duurzame mobiliteit, aldus schepen Devriese. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is